Waarom

Soms zijn er van die momenten dat het ineens lijkt alsof er een bepaalde vraag heel erg aanwezig is. De laatste weken beginnen alle vragen met WAAROM.

Waarom  ben ik ziek. Waarom wordt mijn geliefde zus, moeder, vriend, partner, kind ziek. Ik beoefen Chi Neng al jaren, iedere dag en toch ben ik nu ziek. Zij heeft nooit iets verkeerds gedaan en toch ligt ze nu in het ziekenhuis. Hij is de meest lieve persoon die ik ken, waarom moest hem dit overkomen. Waarom ik. Waarom hij. Waarom zij.

En waarom zou ik Chi Neng Qigong gaan beoefenen; word ik dan weer beter?

Chi Neng Qigong is niet die wonderpil die ervoor zorgt dat je nooit ziek wordt en honderd jaar oud wordt terwijl je nog iedere dag op de tennisbaan kan staan. CNQ is niet die toverspreuk die ervoor zorgt dat als je het drie keer herhaalt de tumor als sneeuw voor de zon verdwijnt. CNQ is niet … of toch wel?

Ja en nee.

Ja en nee.

Chi Neng Qigong is zoveel meer dan alleen maar een ja of een nee. CNQ is zoveel meer dan een vorm van beweging, meditatie en healing. Healing is zoveel meer dan honderd jaar worden zonder klachten. CNQ en Healing gaan o.a. over hoe jij in je leven staat. Hoe je reageert op een prognose uit het ziekenhuis en hoe je er dan mee omgaat.  CNQ en Healing zijn een uitnodiging om je leven te leiden vanuit je volledige potentie. En soms is dat inclusief pijn, verdriet en/of ziekte. En soms is dat in een omgeving waar je te maken hebt met een ziekte of met een zware, negatieve energie. En soms is dat aanwezig zijn in een wereld waar dingen gebeuren waar je helemaal niets van begrijpt.

Vanuit de bewegingsvorm, de healing, het Qi Veld en de diepe, diepe, diepe filosofie en kennis die onder Chi Neng Qigong en Chi Neng Healing liggen ontdek je hoe aanwezig te blijven in alles wat er gebeurt, zonder te verdwijnen in een verhaal. Je ervaart hoe je stil kunt worden en blijven, middenin pijn en verdriet. Je staat middenin chaos terwijl jij in volle rust en vertrouwen een anker kunt zijn voor een ander.

Lukt dat dan altijd? Natuurlijk niet. We zijn ook maar gewoon een mens in deze huidige maatschappij, op deze wereld, in deze dimensie. En dat is helemaal oké. Omarm de uitnodiging om te genieten van je Reis door dit leven. Soms vol verwondering, soms boos, verdrietig, teleurgesteld of angstig om dan weer een volgende stap te zetten. En weer een stap.  Zonder te weten waar je heen gaat, kun je volledig aanwezig zijn bij het moment waar je nu bent. In alles wat er nu is. En dat is Chi Neng Qigong. Dat is healing. Iedere keer weer een stap om aanwezig te zijn in jouw volledige potentie.

Het grote voordeel van de huidige tijd en de huidige energie is dat alles sneller gaat. Als je nu net start met CNQ oefeningen, bij een van de instructeurs, een introductiedag of je stroomt in bij een van de CNH dagen, dan zul je ervaren hoe snel er dingen in jouw systeem kunnen veranderen. Hoe relatief snel het je lukt om in rust en vertrouwen te blijven en niet jezelf  te verliezen in angst of zorgen.

Oh ja en weet je waarom het ook een goed idee is om dagelijks Chi Neng Qigong te beoefenen? Omdat het helend werkt op manieren en op momenten die je je nu nog niet eens kunt voorstellen. Dus ja, CNQ is enorm ondersteunend in allerlei processen van ziekte en disbalans. En ja, CNQ is vaak dat wondermiddel waar je naar op zoek was. Vergeet echter niet dat dat wondermiddel wellicht wel wordt ingezet op een moment, plek of situatie die je niet had bedacht. Qi gaat waar het het meeste nodig is, ondersteunend aan het proces zodat jij hier kunt zijn, in jouw volledige potentie. En dat is dan misschien niet op de plek of op de manier die jouw mind had bedacht, maar die wel klopt.

Geniet van je Reis ❤️