Stilte

Stilte is niet de afwezigheid van geluiden, gedachten en gevoelens. Stilte is niet statisch. Geen heilig prikkel loos oord. Stilte zoals we die beoefenen bij Chi Neng Qigong is een kalme staat van zijn. Een stilte waarin jouw volledig potentieel verborgen ligt. Wachtend op jou, liefdevol in afwachting totdat je hoofd stiller wordt. Totdat je hart kalmeert. Rustig wachtend totdat je lichaam en geest volledig ontspannen zijn.

Je komt op een veilige en warme plek waar je mag rusten. Vanuit deze stilte mag alles voorbij drijven, gedachten, gevoelens, fysieke sensaties. Het drijft voorbij omdat je het niet vast wilt pakken of weg wilt duwen. Als vanzelf drijft het voorbij terwijl jij rustig zit en glimlacht naar alles wat er voorbij komt. Een kalme staat van zijn, stilte achter de geluiden.

En daar, op die plek, daar is waar je haar ontmoet. Je volledig potentieel. Niet de versie van jou als resultaat van je opvoeding, studie, carrière, relatie, gezin, vrienden. Nee, de wonderschone versie van jou die onder dit alles verborgen ligt. Een stralend licht. Zo krachtig en fel. Wanneer je je verbindt met dit licht, geef je haar de potentie om te gaan stralen. Nog feller te gaan branden. Door keer op keer jouw aandacht naar jouw licht te brengen, worden haar stralen grootser en lichter. Door je iedere dag weer met jouw licht te verbinden, smelten de blokkades in jou als sneeuw voor de zon en ontstaat er ruimte. Ice to water, water to space.

Misschien klinkt dit als een droom, haast onwerkelijk. Maar dit is wat er gebeurt wanneer je stil wordt, wanneer je kalmeert. Deze staat van zijn geeft de levensenergie in jou de vrijheid om daarheen te stromen waar te weinig is en af te vloeien waar teveel is. HET moment van transformatie. Zonder dat je je ermee bemoeit, het stuurt of zelfs maar een duwtje wilt geven. In stilte aanwezig, respectvol, en daar gebeurt het. De ontsteking van jouw licht. In stilte.