Podcast categorie: Talks

De Vijf Elementen in een notendop

Een 2e interview met onze TCM-expert Yvonne. Ze vertelt ons over de vijf elementen. Lente, zomer, nazomer, herfst en winter en alle bijbehorende elementen gezien vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Wat doen deze verschillende seizoenen met ons als mens en hoe zijn wij verbonden met alles om ons heen? Een enorm groot onderwerp dus zie …

De Vijf Elementen in een notendop Lees verder »

Op de grens van binnen en buiten

Wat is de Hemelse Kringloop? Waarom is Mingmen zo belangrijk? Waar zit onze borrelende bron? In deze talk gaat Fafany met Yvonne in gesprek over de belangrijke meridianen en acupunctuurpunten die we bij Chi Neng Qigong gebruiken. Heel leerzaam en een prachtige verdieping voor je beoefening.

Wat is een QiVeld?

Arianne en Fafany gaan in gesprek over het QiVeld. Wat is het? Hoe beïnvloedt het ons? Hoe gaan we om met het QiVeld van anderen, van de maatschappij? En het belangrijkste, hoe zorgen we ervoor dat ons eigen QiVeld sterk en helder blijft? Luister het in deze aflevering.

Meer over Chi Neng Qigong

In deze Talk legt Arianne op haar specifieke manier uit wat Chi Neng Qigong is. Niet alleen via woorden probeert ze inzicht te geven in deze bijzondere bewegingsvorm. Ze neemt je ook mee in een subtiele beweging waardoor je gelijk kunt ervaren wat Chi Neng Qigong en Chi Neng Healing voor jou zou kunnen betekenen.

Het ontstaan van Chi Neng Healing

In deze allereerste aflevering gaan Arianne en Fafany in gesprek over het ontstaan van Chi Neng Healing. Je hoort hoe zij zelf in aanraking zijn gekomen met Chi Neng Qigong. Hoe deze bewegingsleer hun leven heeft veranderd. En wat Chi Neng Healing voor jou kan doen.