Chi Neng Qigong

Door de specifieke, zachte en effectieve bewegingen zul je al snel ervaren dat je lichaam sterker wordt, je hoofd stiller en emotioneel voel je meer rust en balans.

Chi Neng (Zhineng) Qigong is een Chinese bewegingsleer die over de hele wereld beoefend wordt. Deze van oorsprong medische qigongvorm is bekend vanwege het krachtige effect op de gezondheid en geliefd vanwege de mooie, sierlijke bewegingen.

De oefeningen zijn eenvoudig en voor iedereen aan te leren. De manier van bewegen wordt in principe staande uitgevoerd, maar kan ook zittend en zelfs liggend worden gedaan. Alle bewegingen zijn diep uitgedacht en getest en ieder detail heeft een functie. Het is alsof de knoppen van je lichaam, je hart en je hoofd weer worden aangezet.

In het oorspronkelijke Huaxia Zhineng Qigong Healing and Training Centre – ook bekend als het medicijnloze ziekenhuis – waren tussen de 4.000 en 7.000 studenten (in het centrum werd iedereen gezien als student, niet als patient) per maand aanwezig. Dit maakt dat deze bewegingsvorm zich zo ontzettend snel heeft kunnen ontwikkelen en verdiepen. 

Voor meer informatie over Chi Neng en voor het opleidingsinstituut kun je gaan naar het Chi Neng Instituut in Arnhem; klik hier