Lees- en kijktips

Op onze weg naar heel worden, lezen we boeken, luisteren we podcasts, kijken we films en video’s. Hier vind je alle tips van ons én de gasten van de podcasts.

Tips van Fafany

LEZEN
Bring Home your Heart ~ Li Hongshi en Liu Jun
Is je hart waar het thuishoort? Dit boek moedigt je aan om voluit te leven en de regie over je gezondheid weer in handen te nemen.
Zhineng Qigong Q&A ~ Ooi Kean Hin
In dit boek krijg je antwoord op 578 vragen met betrekking tot Qigong Practice.
De Tao van de Gezondheid ~ Conny Coppen
Een prachtig boek die de organen belicht als verbindende schakels tussen de psychologie, de bezieling en het lichaam. Gestoeld op de wijsheid van acupunctuur en het taoïsme.
Ik moest doodgaan om mezelf te genezen ~ Anita Moorjani
Een hoopgevend boek over ziekte, negatieve gedachten, gezondheid, liefde en genezing.
Radicale remissie ~ Dr. Kelly A. Turner
Kelly Turner heeft wereldwijd onderzoek gedaan naar meer dan duizend gevallen van radicale remissie. In dit boek vat ze de uitkomsten samen in negen inspirerende inzichten. Nog een hoopgevend boek voor mensen die te maken hebben met ziekte.

ZIEN
HEAL
Een inspirerende documentaire waarin spirituele leiders, artsen en mensen met chronische ziekten het verband aantonen tussen de menselijke psyche en de fysieke gezondheid.

LUISTEREN
Chi Neng Podcast
In deze podcast ga ik in gesprek met mooie mensen die de kracht van Chi Neng Qigong hebben ervaren. Luister de (soms verbazingwekkende) interviews hier.  Luister daarnaast naar de talks waarin Arianne en ik dieper ingaan op verschillende Chi Neng Qigong thema’s. 

Kukuru
Chiel Beelen interviewt in deze podcast verschillende experts over uiteenlopende onderwerpen zoals spiritualiteit, voeding, beweging en andere lifestyle-onderwerpen. 

Tips van Arianne

LEZEN
Bring Home your Heart ~ Li Hongshi en Liu Jun
Een groot voorbeeld van aanwezig zijn en in verbinding met je hart. Volledig. Dit boek is eigenlijk het eerste boek wat je zou moeten lezen … en daarna minstens nog een keer. 
Voyage to the Shore, deel I, II en III ~ Yuan Tze
De teachings uit deze boeken pak ik er nog regelmatig bij en iedere keer merk ik dat wat ik lees op een andere manier, op een andere laag binnenkomt.  
Vaslav ~ Arthur Japin
Een waargebeurd verhaal over de legendarische balletdanser Vaslav Nijinski. Het boek ademde voor mij Chi Neng voorbij de vorm. Het hele Qi Veld. Keuzes. Liefde. Aanwezig. En op een gegeven moment letterlijk voorbij woorden.  
Een cursus in Wonderen
Een uitnodiging om je niet blind te staren op woorden, je niet vast te zetten in vorm, je te openen voorbij wat je denkt te zien en te weten. 
De keuze ~ Edith Eva Eger 
Hoe kun je in de zwaarste omstandigheden van je leven blijven hopen, geloven en liefhebben. Een boek waar ik regelmatig met open mond zat te lezen en met tranen in mijn ogen. De keuze voor het leven. Prachtig en intens. 

ZIEN
Notting Hill
Ik kan er nog heel lang over nadenken, maar dit is de enige film in mijn hele leven die ik al minstens tien keer heb gezien en nog minstens tien keer wil zien. 

LUISTEREN
Mirror Talks Podcasts
Podcasts van `Benthino Massaro zijn voor mij heerlijk om te luisteren onderweg van Zuidlaren naar Arnhem en terug. Hij is super scherp, duidelijk en helder. Glashelder. 

 

Tips van Frank

LEZEN
Tao van Poeh ~ Benjamin Hoff
De keuze ~ Edith Eva Eger
Spontaan genezen ~ Jeffrey Rediger
 

Tips van Rina

LEZEN
Qigong Lifestyle ~ Patricia van Walstijn

Bring Home your Heart ~ Li Hongshi en Liu Jun 

Tips van Rolf

LEZEN
De tijger ontwaakt ~ Peter A. Levine

EFT van A tot Z ~ H. van der veen en G. Rutten

Tips van Heleen

LEZEN
Vaslav ~ Arthur Japin

Het boek van de vreugde ~ Dalai Lama

Tips van Leen

LEZEN
Be water, my friend ~ Shannon Lee
Grounded spirituality ~ Jeff Brown
Wanneer je lichaam nee zegt ~ Gabor Maté
The spark in the machine ~ Dr. Daniel Keown

Flow ~ Mihaly Csikszentmihalyi

Tips van Silvie

LEZEN
Bring Home your Heart ~ Li Hongshi en Liu Jun 
Jij bent de placebo ~ Joe Dispenza