La Qi circle

In deze practice is er energie en informatie uitwisseling tussen externe en interne Qi. We gebruiken de positieve informatie van het Qi veld, het universum, de natuur om zo alle blokkades op te heffen. Het helend effect van de oefening wordt versterkt, omdat we samen deze oefening doen.

De La Qi Cirkel is een speciale en verbindende oefening vanuit het Huaxia Zhineng Healing Centre. Ik vergeet nooit meer het moment dat ik bij het huidige medicijnloze ziekenhuis in Xi’an naar binnenliep en gelijk de klanken van de La Qi Healing hoorde; Kai … He … Kai … He … In volle verbinding met elkaar en vooral in verbinding met het Veld van oneindige mogelijkheden. In een stil vertrouwen dat dat wat mag ontstaan zal ontstaan.

In de jaren daarvoor begeleidde ik samen met teacher Xie Chuan groepen van mensen die gericht waren op genezing. Iedere dag was er een La Qi Circle. Het verschil met de La Qi in het medicijnloze ziekenhuis, is dat we de cirkel rondgingen; de chant, het neerzetten van en aanwezig zijn in dit diepe vertrouwen voorbij woorden en vorm, dit was nog sterker te voelen als de student zelf de cirkel leidde. Een voor een. Voor een paar minuten. Een voor een. Kai … He … Kai … He .. Nog nooit eerder heb ik de La Qi zo krachtig ervaren en sindsdien doe ik het zo. Ieder moment dat we live met een groep samen zijn dragen we het Qi Veld en de La Qi samen. Dit gebeurt bijvoorbeeld gedurende de eendaagse en driedaagse workshops en de zomerretraite. En dat zijn niet de enige momenten dat je de La Qi cirkel kunt ervaren: enorm trots ben ik op het feit dat op steeds meer verschillende momenten en plaatsen verspreid door het land heen La Qi cirkels worden georganiseerd door Chi Neng Qigong instructeurs. Deze instructeurs geven zelf al jaren les in CNQ en zijn voor het begeleiden van de La Qi cirkels aanwezig geweest bij La Qi cirkels die gegeven werden tijdens een 1- of 3daagse. De cirkels van onderstaande instructeurs zijn altijd live en gratis en voor iedereen toegankelijk. Meld je wel aan via de website van de betreffende instructeur: