Een deken van sterrenstof

Wanneer ik voor een langere tijd in concentratie in het Qiveld aanwezig bent, is het iedere keer weer een verrassing wat ik tegenkom. Zo ook tijdens de verdiepingsochtend bij Arianne. Drie uur lang in het veld, in verbinding met 19 andere vrouwen verspreid over het land.

We spraken over Qi Leaks, over momenten waarop de energie uit jouw bron wegsijpelt of juist met één grote rukwind volledig uitgeput wordt. Hoe de informatie om je heen, mensen om je heen, situaties om je heen jouw Qi kan verdichten. Jou kan laten dichtklappen. Je in verwarring kan brengen. En hoe je vervolgens weer kunt openen, hoe je weer helderder wordt, hoe je weer thuiskomt bij wie je werkelijk bent.

Één van de aanwezigen merkte het volgende op, alles is in beweging, Qi is altijd in beweging. Dit zette mij aan het denken. We weten dat we onze gedachten voeden met informatie. Dit kan informatie van buitenaf zijn in de vorm van nieuwsberichten, gesprekken met familie/vrienden/collega’s of woorden van artsen/hulpverleners/zorgverleners. Deze gedachten kunnen een gevoel of een emotie oproepen welke weer een fysieke reactie in het lichaam teweeg kan brengen.

Wanneer we niet-voedende informatie van buitenaf naar binnen laten, geven wij deze informatie de kans om neer te dalen in ons mentale (hoofd), emotionele (hart) en fysieke lichaam. Wanneer jij deze niet-voedende informatie vervolgens accepteert als waarheid of als een feit, dan geef je deze informatie nog meer gestalte, aanzien, ‘recht van spreken’. Het wordt vastgezet in je gehele systeem en is niet meer in beweging. Zie dit soort informatie als stofdeeltjes die over jouw heldere staat van zijn dwarrelen en uiteindelijk die heldere sterrenhemel doen verdwijnen.

Soms heb je gelijk door wanneer informatie jou bevuilt, soms pas een paar uur later, een dag later, jaren later wanneer de stofdeeltjes zich hebben gehecht als aanslag in een vuile pan. Maar altijd is er de tijd om deze lagen van stof af te stoffen, de aanslag los te weken, zodat je weer kan stralen.

En dus spraken we met elkaar over hoe we dit kunnen doen. Iedere keer is het een beweging, een beweging van Qi, naar stilte. Naar een plek zonder informatie. Je verplaatst je aandacht naar de stilte die altijd op de achtergrond aanwezig is, diep in jou verscholen ligt. De plek waar je tot rust mag komen, op adem mag komen, je kunt laten voeden, helen zodat je met hernieuwde energie weer naar voren kunt stappen. Krachtig en vanuit je centrum weer aanwezig kunt zijn.

Als een groot cadeau, voelde ik aan het einde van de ochtend, tijdens de afsluiting, een grote deken van sterrenstof door mij heen bewegen.

HaoLa